Emaitzak: 17

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Gizarte eta kultura zerbitzuak (13)
Se encuentra en el hígado, riñones, carne, yema de huevo, legumbres, frutos secos y moluscos. Gibelean, giltzurrunetan, haragian, arrautza-gorringoan, lekaleetan, fruitu lehorretan eta moluskuetan topa daiteke.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en la fruta tanto fresca como seca, en las patatas y en las legumbres. Fruta freskoan nahiz fruitu lehorretan, patatetan eta lekaleetan aurkitzen da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en los cereales integrales, en las legumbres, los frutos secos y las verduras de hoja verde. Osoko zerealetan, lekaleetan, fruitu lehorretan eta hosto berdeko barazkietan dago.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

La principal fuente de esta vitamina se encuentra en los cereales integrales, también está en las patatas, frutos secos, legumbres y en la carne de cerdo. Osoko zerealetan dago bitamina horren iturri nagusia. Patatetan, fruitu lehorretan, lekaleetan eta txerri-haragian ere egoten da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en aceites vegetales, germen de trigo, frutos secos, semillas y margarina. Landare-olioetan, galorratzetan, fruitu lehorretan, hazietan eta margarinan egon ohi da.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

b. Laproteína de origen vegetales de menor calidad nutricional y se encuentra en legumbres, frutos secos, cereales integrales y patatas. b.Landare-jatorriko proteinekkalitate gutxiago dute elikadura aldetik, eta lekaleetan, fruitu lehorretan, osoko zerealetan eta patatetan egon ohi dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Un 5 % de grasas han de ser insaturadas (aceite de oliva) y otro 5 % poliinsaturadas (aceites de semillas y frutos secos). Gantzen % 5ek asegabeak izan behar dute (oliba-olioa), eta beste % 5ek, poliasegabeak (hazi-olioak eta fruitu lehorrak).

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se prohíbe el azúcar, la bollería, los frutos secos y el chocolate; se reduce el aporte de pan, cereales y legumbres. Azukrea, opilak, fruitu lehorrak eta txokolatea debekatu egiten dira; ogia, zerealak eta lekaleak, berriz, murriztu.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Son abundantes en el aceite de oliva y en los frutos secos. Oliba-olioan eta fruitu lehorretan ugari izaten dira.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Se encuentra en casi todos los alimentos, sobre todo en el pescado azul, las legumbres y los frutos secos. Ia elikagai guztietan dago, baina bereziki arrain urdinean, lekaleetan eta fruitu lehorretan.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (1)
La dosis diaria es de 300 mg/día (450 mg durante embarazo y lactancia) y los alimentos que más abundantemente lo contienen son el cacao, soja y frutos secos (como almendras, nueces y avellanas). Eguneko dosia 300 mg-koa da (450 mg haurdunaldian eta edoskitzaroan); kakaoa, soja eta fruitu lehorrak (arbendolak, intxaurrak eta hurrak, kasu) dira magnesio gehien daukaten elikagaiak.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (1)
el Bazar de las Especias (Misir Carsisi), donde se puede adquirir a precios más asequibles que en el resto de Europa azafrán, miel, pistachos, gena, canela, orégano, curry, pimienta y todo tipo de especias y frutos secos. Espezieen Bazarra (Misir Carsisi). Han, azafraia, eztia, pistatxoak, henna, kanela, oreganoa, currya, piper-hautsa eta edozein espezie eta fruitu lehor erosi ahal izango ditugu Europako beste edozein tokitan baino merkeago.

Materiala: Estatuko eta nazioarteko turismo produktuak eta lekuak

Nekazaritza (1)
Lo que se conoce vulgarmente como semilla consiste en realidad en un fruto seco indehiscente. arrunki hazi izenez ezagutzen dugun hori, berez, fruitu lehor indehiszente bat baino ez da.

Materiala: Nekazaritza

Instalatze eta mantentze lanak (1)
La biomasa está formada por residuos procedentes de las limpiezas forestales, de podas, de los huesos de las aceitunas, de las cáscaras de los frutos secos o de los residuos de la industria de transformación de la madera. Biomasa baso-garbiketetatik, kimaketetatik, oliba-hezurretatik, fruitu lehorren oskoletatik edo zura eraldatzeko industriaren hondakinetatik eratorritako hondakinez osatuta dago.

Materiala: Ekipo eta instalazio termikoak